mormorsrutor

Måndag igen, och jag ser tillbaka på förra veckan och hur den var maxad med virkinspiration. Den var intensiv, men också spännande, inspirerande och fylld med nya kunskaper.

I onsdags var det andra träffen på den virkkurs jag går just nu, på Garnverket och som hålls av Maria Gullberg. Det är fantastiskt att för några timmar sitta samlad med andra virkentusiaster och ett virkproffs som lärare. Tyvärr var jag alldeless för trött för att lyckas virka. Vet inte om du också har upplevt den där känslan av att vara så trött att du inte kan läsa och förstå ett virkmönster? Det hände mig i onsdags, men kvällen var ändå fin och lärorik och fylld med samtal, om virkning. :)

virkinspiration

Torsdagen började sen med en fika och samtal om gerillaslöjd med Frida Arnqvist Engström, som skrivit boken Gerillaslöjd. Den fikan slutade med att vi startade facebook-gruppen Gerillaslöjdare Unite för att samla gerillaslöjdare runt om i landet. Gruppen är redan fantastiskt inspirerande och vi hoppas på att samarbeten och nätverkande kan starta där.

gerillaslöjd

Samma torsdag avslutades med en föreläsning om ”Bland maskor i stickat och virkat”. Såklart handlade det mesta om stickning. Men lite fanns att lära också om virkning, även om jag önskar att det fanns mer. Jag vill lära mig, historia, tekniker och allt och hoppas på att kunna bygga på mina kunskaper allteftersom.

Som om det inte var tillräckligt förra veckan, drog jag och Annika, c/o Winterros, iväg på Syfestivalen. Jag höll budgeten, men lyckades ändå komma hem med ett rejält lass med garner och flera nya virkböcker.

syfestivalen

Mitt i allt detta, hann jag även med att (äntligen) ringar Garntanten, så vi ska ses i veckan. Längtar till dess, och ser fram emot att få nörda ner mig i konsten att skriva virkmönster. Nördighet när den är som bäst. ;)

Den där lugna starten på året jag skrev om tidigare, verkar ha vänt och kommit igång ordentligt nu. Det är som att min jakt på inspiration hamnat i en slukarfas. Fortsättning följer…