I lördags var det vernissage för min textila utställningen Speak your yarn, där visar jag delar av det jag virkat med fokus på aktivism och gerillaslöjd. Det är min första textila utställning och den kommer att hänga upp till den 10 maj. Utställningen visas i samarbete med Studiefrämjandet Stockholms län, och hänger i deras lokal Högkultur i Högdalen, Stockholm.

Tack alla ni som kom, både ni som gick förbi och tittade in av ren nyfikenhet och ni som faktiskt rest en bit för att besöka utställningen. Tack också till alla er som passade på att göra garnbollar till Gerillaslöjdsfestivalens projekt Fantasin till makten. Mer info om hur du kan delta hittar du här: gerillaslojdsfestivalen.se/fantasin-till-makten/

”Hocus pocus” sattes ursprungligen upp i en gemensam gerillaslöjd tillsammans med flera garntaggare som samlades runt #metoo. En del av det vi satte upp den gången, revs senare ner. Bland annat ”Hocus pocus”. Men motståndet blev överlistat när en av de andra  garntaggarna som var med promenerade förbi och hittade min garntagg nertryckt i en papperskorg.

”Kärleken” är rester från gerillaslöjd som sattes upp under Yarnbombing day 2016. Då samlades vi flera stycken och skapade en stor gemensam garntagg. När vi väl plockade ner det som fanns kvar, ungefär ett år senare, fanns Kärleken kvar av det som jag hade virkat. I väntan på att få hänga ute igen gör den ett gästspel på utställningen.

Tack vare superhjälp från Lina och min ständige assistent Eli gick själva upphängningen av utställningen också utan bekymmer. Bra hjälp och stöttning genom livet är som alltid ovärderligt.