Hocus pocus! Patriarchy is gone! Tänk ändå den som kunde trolla. Tyvärr kan jag inte det, men jag kan virka. Så min häxkonst växer genom virknålen…

virkad kudde

– Vad står det där, frågade 4-åringen idag när jag fotade kudden.
– Hocus pocus! Patriarchy is gone! svarade jag.
– Är det för min skull? var nästa fråga som kom… och visst är det för din skull jag önskar att patriarkatet och dess strukturer kunde trollas bort, så att du och alla vi andra kan få finnas till just som de vi är och på lika villkor.

patriarchy

Kudden Hocus Pocus är den andra av vad som ska bli tre kuddar. Den första virkade jag för lite mer än ett år sedan, och du hittar den kudden här: Virkad kudde: It is cool to be kind. Nu när också den andra kudden är virkad funderar jag på vad som ska stå på den tredje. Har ni några tips på vad nästa kudde ska säga, skriv gärna en kommentar i så fall :)

crochet pillow

girlpower

virka dygnet runt

Virka dygnet runt finns på InstagramFacebook och Bloglovin.