Vad händer när man blandar garn och spray? Vad händer när man låter människor gemensamt skapa ett konstverk? Igår höll jag och Lina Eriksson en workshop med garn och graffiti under ARTmovement Fair.

 

Äntligen var det dags för mig  och Lina Eriksson att ha en gemensam workshop där vi blandade garn och sprayfärg, och det var riktigt kul. Vi har länge pratat om att göra något liknande tillsammans och när ARTmovement*  planerade för ARTmovement Fair, som var igår, fick vi äntligen chansen. Idén med workshopen, förutom att blanda våra två olika material, var också att låta besökarna tillsammans skapa ett verk som succesivt växte fram under dagen.

Vi tycker båda att det är spännande att se hur människor på olika sätt närmar sig kreativitet och skapande. En del låter nyfikenheten styra, andra trevar, en del tittar bara nyfiket, en del väljer det som är hemvant, andra testar något nytt, en del blir uppslukade och en del lämnar ett litet, litet spår. Oavsett, så bidrar alla till det verk som växer fram.

Vi är båda jättenöjda och glada över hur workshopen blev och kommer definitivt att göra det här igen. Kanske just du vill att vi kommer till dig/er och genomför en workshop. Vi kommer gärna!

 

*ARTmovmenet jobbar för att främjar konstnärliga möten mellan nyanlända och etablerade svenskar.