VIRKNING HELA DAGEN

Virkning hela dagen är en dag med inspirationsföreläsning och virk-workshops med Maria Yvell på Hallstahammars konsthall som en del av utställningen Avigt och Rätt där Maria även ställer ut sin virkning.

När Lördag 26 november
Klockan 10.00-16.00
Plats Hallstahammars konsthall

Inspirationsföreläsning: Virka din röst

10.00-10.45
Öppen för alla som vill komma

Inspirationsföreläsning om hur du kan kommunicera genom garnet och virknålen. Maria Yvell har gerillaslöjdat sedan 2014 och här berättar hon om sitt arbete att kommunicera och ta plats i det offentliga rummet, men också om vikten av att hitta det egna sättet att uttrycka sig på.

Det går självklart bra att virka under inspirationsföreläsningen.

Workshop: Kreativ virkning

11.00-13.00
Max antal deltagare: 10 stycken
Anmälan dig till: asa.lundqvist@hallstahammar.se

Kreativ virkning är en lekfull virkmetod framtagen och utvecklad av Maria Yvell. Metoden har tagits fram som ett verktyg att komma förbi känslan av prestation och i stället känna lust och inspiration till att våga utforska virkningens möjligheter. Detta görs med hjälpa av olika virkövningar som utmanar och utvecklar din virkning.

För att delta är det bra att ha virkat något innan. Däremot behöver du inte kunna alla grundmaskor för att delta. Det viktiga är lusten till virkningen och att alla deltar efter sina förutsättningar. Vi tar en kort paus i mitten.

Material finns på plats.

Workshop: Virka en bokstav, eller flera

14.00-16.00
Max antal deltagare: 8 stycken
Anmälan dig till: asa.lundqvist@hallstahammar.se

Att virka text och skriva med garn är genomgående i Maria Yvells virkning. I den här workshopen berättar hon kort hur hon virkar bokstäverna och du som deltagare får själv prova att virka bokstäver. Vi utgår från de virkade bokstäver som finns på utställningen. Under handledning från Maria Yvell får du sen prova på att fritt virka bokstäver. För att delta är det bra att ha virkat något innan.

Material finns på plats.

Varmt välkomna!

Titta gärna in på @virkadygnetrunt för mer virkinspiration!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *