ceef31ed-3241-47cf-b609-2882aff19092

Virkåret 2016, vad har det att erbjuda…

För många är det full fart in på det nya året. Nya projekt dras igång, blogginlägg skrivs som summerar året som gått och året som väntar på att bli upptäckt. Själv har jag något av en mer puttrande start på virkåret 2016. Kanske tog Virkkalendern lite för mycket av mina krafter. Idéen kom rätt sent, så hela november och december virkade och fotade jag, skrev mönster och gjorde inlägg. Så visst kan det vara en del av anledningen, även om det var väldigt kul. Och planen är att det även nästa år ska komma en Virkkalender.

Men jag tror inte att det är hela anledningen till min lite långsamma start. Känner mig också lite vinterslö, och tillåter mig också att få vara det. Vilket är väldigt skönt. Jag har oändligt många idéer om vad jag skulle vilja göra med Virka Dygnet Runt, och så mycket som jag skulle vilja virka. Allt finns nedskrivet på listor och högar med inspirationsbilder finns sparade på dator och telefon och väntar på att få komma till användning.

En del av mig vill bara rusa in i allt det där och omfamna det nya virkåret, men en annan del av mig (den som genom åren lärt sig av den delen som bara vill rusa in i allt) säger åt mig att ta det lugnt, stressa inte, låt det få vara lustfyllt.

Så jag försöker lyssna till den ”visare delen” av mig själv. För sanningen är den att jag vill att Virka Dygnet Runt ska växa och kunna bli något mer än vad det är idag. Samtidigt har jag lovat mig själv att inte pressa mig för mycket utan låta det växa fram i den takt som det finns utrymme till.

25f2aa70-408c-4277-bc21-be29585b80a1

Just nu kurar jag upp mig i soffan om kvällarna med en kopp te och min virkning. För tillfället har jag två projekt igång. Det ena är att virka gardiner (puh! kan nog bli årets evighetsprojekt) och det andra är att virka mig ett par tights. Två virkprojekt som båda är en utmaning. Har aldrig tidigare virkat filévirkning och heller inte kläder.

Men det är ju också det som är spännande, att anta nya utmaningar. Min plan är att lära mig så mycket som möjligt inom virkning och då gäller det att prova på nya saker. Jag har även anmält mig till en virkkurs hos Garnverket och som leds av Maria Gullberg, den ska börja i februari. Håll tummarna för att den blir av så att inte höstens otur med inställda virkkurser upprepar sig.

Och så har ju Slöjdjuntan träffats igen och börjat planera för våren, så visst börjar det puttra igång. Det känns som att den lite långsamma starten börjar omvandlas till en språngbräda inför vad som komma ska under året. Och jag känner mig väldigt förväntansfull. Så även om det kommer lite sent sägr jag nu, välkommen virkåret 2016, jag är redo att sätta igång!