Virkade vantar ligger på en parkbänk som är målad i grönt, rött och blåttJag började virka vantar och en mössa

När jag virkar går jag på lust, det brukar innebära att jag inte virkar sådant som kanske egentligen behövs eller är bra att ha. Men så plötsligt fick jag för mig att virka vantar och mössa som värmer nu under hösten och vintern. Att det inte blivit gjort tidigare är egentligen lite av ett mysterium eftersom jag aldrig känner att jag hittar det jag letar efter i butikerna. (Du som följer bloggen har redan sett en glimt av vantarna i mitt förra inlägg.)

Vantarna blev en härlig mix av olika färger om vartannat. Det var så himlar härligt att se hur de växte fram. Men det absolut bästa med dem är att de är små och passar mina händer. Förstora vantar är ett elände… Däremot skulle jag nog använda en mindre virknål om jag skulle virka dem igen. Använde storlek 7 som är rekommenderat till Molly garn som jag använde. Det är den rekommenderade storleken till garnet, men upplever att det blev lite för glest mellan maskorna. Närbild på virkade vantar i flera olika färger
Mössan var till en början bara svart. Det gjorde att den kändes lite tom tyckte jag. Det ordnades till med lite korsstygn, så var mössan prydd med ett kvinnotecken. Lite vandrande vardagsaktivism kan behövas just nu när så mycket oro och hat florerar runt i vårt samhälle. Nu kanske mössan kan värma någon annan som ser den. Vet i alla fall att jag skulle bli glad över om jag såg någon på till exempel tunnelbanan med en liknande mössa.Den svarta virkade mössan sitter på ett huvud i frigolit. Huvudet står på en turkos pall mot en lila vägg.

Material:

Vantar:
Garn: Molly garn
Virknål: 7
Mönster: eget

Mössa:
Garn: Easy Knit
Virknål: 10
Mönster Eget
Övrigt: Nål för broderi

Kvinnotecknet i korstygn med lila garn på den svarta virkade mössan Den lila toffsen på den virkade mössan