Trasmatta med virkad kant

Var i desperat jakt på en dörrmatta och rafsade åt mig två små trasmattor på IKEA när jag var där tidigare i veckan med tanken: ”det får duga så länge”. Väl hemma låg mattorna där på golvet och sökte uppmärksamhet. Jag började undra över hur det skulle bli om jag helt enkelt tråcklade ihop de två mattorna… så gjorde jag det. En stund senare surrade tankarna vidare i en undran om man skulle kunna virka en kant på mattan. Som synes gick det, och blev också väldigt bra och plötsligt blev en temporär lösning istället något som kändes som en väldigt hemtrevlig och välkomnade dörrmatta. Mitt tips till dig är att själv skaffa dig en trasmatta med virkad kant, det var enklare än jag först trodde.

virkad kant

Passade även på att klippa till mattan så att den ligger perfekt vid dörren.

dörrmatta med virkad kant

 

Virka dygnet runt finns på InstagramFacebook och Bloglovin.