d75d4414-4e84-4708-8ca8-20cc28bf3a74 Vilken dag! Något av det bästa i livet är vänner som är viktiga för en. Idag har jag spenderat hela dagen med en sådan vän. Lina och jag har haft lyxen att kunna driva runt en hel dag och fyllt den med fika, museibesök, samtal, planerande av samarbeten och promenerande i solen.

f30c942b-c5ab-4694-8877-da56a980d7b4Fantastiska Lina! Det är bra makalöst med en vän som tror på alla ens drömmar, som peppar, uppmuntrar och våndas tillsammans med en. Vi har gjort och upplevt mycket tillsammans, och har mycket kvar att göra. Tillsammans är vi nyfikna och lekfulla och ute på äventyr.

Fantastiskt nog så tog vi oss till utställningen Utopian Bodies. Vilken visuell upplevelse det var att passera genom rum efter rum fyllda av kläder i olika former, färger och material och till det väcks frågor och inspiration i en som bara flödar över. Det var nästan svårt att veta hur jag skulle (och fortfarande ska) hantera allt. Både Lina och jag drogs så väldigt tydligt till färger, och vi känner nog båda att det finns en sådan stor avsaknad av färg runt om oss i samhället. Rentav en rädsla för färg, som vi båda ställer oss oförstående till eftersom vi själva dras till färger och inspireras och får energi av färger.

Förutom färgerna drogs jag också till det som var gjort av garn. Det var så frustrerande att inte kunna känna på kläderna framför en. Rent intellektuellt fattar jag att det inte skulle funka om alla besökare kände på alla kläder, men rent känslomässigt ville jag bara slänga mig in och känna på material och former.

Vi fotade som tokar båda två, men jag har sållat bland mina bilder och plockat ut några av dem här med fokus på just garn.

Tyvärr var det sista dagen på utställningen idag. Annars hade jag sagt åt varendaste en att gå dit.

utopian bodies Ryota och Chiaki Murakami

utopian bodies Walter Van Beirendonck

utopian bodies utopian bodies Sandra Backlund

utopian bodies Ryohei Kawanishi