virknål

 

På torsdag händer det äntligen! Postnords nya frimärkeskollektion Slöjdkraft släpps på Postmuseet i Gamla Stan, Stockholm. I våras (ganska längesen nu) fick jag förfrågan från Postnord om att göra ett frimärke. Självklart ville jag det! Och till slut blev mitt bidrag till Slöjdkraft en virkad robot. Ett väldigt roligt uppdrag och jag väntar med spänning på att få se frimärkshäftet som roboten är en del av.

Kollektionen består av fem frimärken för utrikesporto och ett frimärke för inrikesporto på rulle. Övriga medverkande är: Emma Ihl / @stygnen, Anneli Lindberg med sin husmorsgraffiti, Monika Aldenhag från Skapande broderi, samt brodöserna Lotta Sjöberg och Karin Holmberg. 

Tack också till Eva Wilsson och Barbro Sjöberg för ett fint samarbete i framtagandet av frimärket.

Nu på torsdag den 10 januari kl 11:15 drar Frimärksåret 2019 igång med presentation av årets olika teman samt signering av frimärkena. Det är alltså hög tid för mig att börja finslipa på min autograf…

Hoppas att vi ses där! Postmuseet, Lilla Nygatan 6 i Gamla Stan, Stockholm!

Den virkade roboten kom först till utifrån ett önskemål hemifrån när ett par trasiga jeans behövde något över hålet på knät.

För den som vill virka robotens huvud, eller läsa mer om själva roboten, så finns det här: http://www.virkadygnetrunt.se/monster-pa-virkad-robot/