Ett flerfärgsvirkat örhänge i oval form i färgerna gult, grönt och rosa. Örhänget ligger på en rosa virkad duk bredivd ett rosarie och en porslinsros.Att virka ett flerfärgsvirkat örhänge…

… är pilligt, mycket knepigare än vad en först kan tro.

För ett tag sedan fick jag ett örhänge som blivit över från min kompis Lina. Örhänget var inte särskilt spännande i sig, men vi tänkte att det kanske gick att göra något roligt av det. Såklart blev det liggandes ett litet tag tills jag kom på att jag skulle försöka med flerfärgsvirkning. Det visade sig vara rätt svårt eftersom örhänget bestod av en oval ring som jag ville följa i formen.

Men jag kämpade på där i soffan och lyckades få ihop ett mönster till slut. Det fanns inte någon speciell plan för hur mönstret skulle bli när jag började virka, utan löste sig allteftersom när jag märkte hur många maskor som fick plats.

Örhänget blev klart och jag gillar det, men det passar Lina ännu bättre så hon fick tillbaka det när jag var klar. Hellre det än att det blir liggandes hemma hos mig utan att användas.

Material:

Garn: bommullsgarn, restgarn
Virknål: 2,5
Mönster: eget och improvicerat
Övrigt: ett örhänge

Ett flerfärgsvirkat örhänge som är halvfärdigt. Örhänget ligger ovanpå ett rutat block med olika mönsterförslag målade på. Ovanpå örhänget ligger en virknål.