Lucka 2 - girlang av virkade ringar

Virkkalendern, årets julkalender: Lucka 2

Girlang av virkade ringar

Lucka 2 i Virkkalendern är idag en girlang av virkade ringar som du själv kan anpassa till önskad längd. Kanske är det något för julgranen, eller något att hänga runt dörren eller längs väggen som dekoration. Det här virkmönstret är precis som gårdagens Lucka 1 perfekt för restgarner. Tänk bara på att använda garner som är någorlunda likvärdiga i storlek så att variationerna på ringarna inte blir för stora.

Material:

  • Garn: Varierade restgarner, jag använde mig av Cotton Sport som har utgått. Men vill du använda liknande storklek så är 50 g = ca 115 m
  • Virknål: 3,5

Mönsterförklaring:

sm = smygmaska
lm = luftmaska
fm = fasta maskor

Virkmönster:

Ring 1
Börja med 30 lm, slut ringen med en sm i första lm
Varv 1: 1 lm, 1 fm i nästa lm, 1 fm i var och en av följande 28 lm = 30 fm
Varv 2: Härifrån virkas ringen i spiral. 1 fm i var och en av följande 30 fm = 30 fm
Varv 3: 1 fm i var och en av följande 30 fm = 30 fm
Varv 4 – 5: Upprepa varv 3, avsluta var 5 med 1 sm

Övriga ringar
Innan du sluter de 30 lm med 1 sm trär du lm genom den ring du precis virkat. När du gjort detta sluter du lm med 1 sm så att ringarna sitter ihop.

Virka så pass många ringar du behöver för att få önskad längd.

Jag hoppas att du får glädje även av dagens mönstret i väntan på julen. Följ virkmönstret eller använd det för inspiration. Lycka till med din virkning, så hoppas jag att vi ses imorgon kl 11 då Lucka 3 öppnas.

Lucka 2 - girlang av virkade ringar Lucka 2 - girlang av virkade ringar

 

 © Maria Yvell och Virka dygnet runt

Använder du mönstret och lägger ut bilder på det vill jag gärna att du länkar tillbaka till det här mönstret, eller till @virkadygnetrunt på Instagram. Använd #virkkalendern2015

Om du upptäcker något problem med mönstret så hör gärna av dig så att jag kan förtydliga och förbättra mönstret, maila till virkadygnetrunt@gmail.com eller lämna en kommentar.