juntanIgår lyckades jag äntligen att ta mig till Juntan. Och vilket ställe det var, ett tryggt place där det igår var runt 40 stycken brudar, transpersoner och queers som gillar gatukonst och graffiti. Separatistiska rum är och kommer alltid att vara en väg för att kunna ta plats och utrymme i sammanhang, som till exempel domineras av män. Det blir en sådan kraft i att mötas och peppa varandra, att låta varandra finnas i rummet för att utveckla det en tycker om att göra, vilket i sin tur leder till att fler och fler vågar ta för sig och börja med gatukonst och graffiti. Men framförallt så är det ”kul att göra nåt tillsammans” som en av de som var med igår skrev. Det var verkligen fint, och jag är glad att jag äntligen kunde komma dit. All cred till er som arrar!

juntan juntan juntan juntan
Många tecknade och illustrerade, men jag hade såklart med mig garnet och jobbar för att hinna klart tills det är dags för min lucköppning i Kladdventskalendern.
juntan
Lina är en av de som fixar och arrar, lagar käk, styr upp och framförallt peppar och välkomnar.

juntan
Att det var kallt ute hindrade inte alla för att gå ut och spraya på den lagliga väggen vid Cyklopen. Kalla fingrar men glada själar.