Om mig

Om mig

Virka dygnet runt drivs av mig, Maria Yvell. Jag har virkat sedan 2013 och allt började med en present i form av en bok om virkning och lite garn. Virknålen och garnet har sedan dess varit mina redskap för gemenskap och aktivism där arbetet vilar på att skapa plats för röster och uttryck. Men inte bara det, jag vill också utforska själva virkningen, dess teknik och hur man kan använda sig av virkning, för att ständigt utvecklas inom hantverket.

Förutom att virka och gerillaslöjda håller jag även föreläsningar och samtal om slöjd och aktivism samt workshops.

Tillsammans med Frida Arnqvist Engström har jag startat, och driver, Gerillaslöjdsfestivalen som är en kreativt plattform där vi jobbar med textila, offentliga, gemensamhetsverk.

 

KONTAKT

virka@virkadygnetrunt.se

”Det var verkligen inspirerande att lyssna på dig!”

Samtal om slöjd och aktivism, Tensta konsthall

Bok: Sticka, virka, brodera

En av tre medverkande i boken Sticka, virka, brodera, framtagen av Karolin Olsson och Erja Lempinen, utgiven på LL Förlag.

Frimärke: Slöjdkraft

Fick i uppdrag av PostNord att göra ett av frimärkena till kollektionen Slöjdkraft som kom ut 2019.

Radio: Från gerillaslöjd till folkdräktskilt

Lyssna på Från gerillaslöjd till folkdräktskilt och hör mig berätta om hur jag använder mig av virkning.