IMG_20151006_135428Det blev ännu en liten hatt, den här gången av en virkad prinsessbakelse. Så nu finns det två hattar på kakfatet, kanelbullen och bakelsen. Kanske blir det fler bakverk, de är härliga att virka och blir ju väldigt fina med flor. Sen får vi se vem som ska bära dem, för själv är jag inte såhär piffsig av mig att jag bär en hatt av virkad prinsessbakelse.

Även här använde jag mig av restgarn. Det är ändå häftigt hur mycket en kan virka med sina överblivna garner. Nu går jag och finurlar på vad jag mer kan hitta på att virka…

Flor däremot, är fortfarande en konst jag behöver lära mig att hantera bättre. Floret har som en egen vilja och ett eget liv, så det tar sin stund innan jag får till det. Och även då känner jag mig inte helt tillfreds, men för varje bakelse-hatt går det kanske lite lättare.

Material:
Garn: Restgarn, Svarta fårets Tilda, 50 % bomull / 50% akryl, Grön färg nr 38, Vit färg nr 05, Rosa färg nr42
Virknål: nr 3,5
Mönster: eget
Övrigt: flor och hårkam P1060255 P1060257 DSC_2722