IMG_20150928_093530 (1)Precis i början av sommaren fick jag en fråga om jag kunde virka ett par hajsockor. Visst sa jag, och så gick sommaren med andra virkprojekt som kom emellan. Men nu är ju hösten här och med den även socksäsongen.

Har inte virkat sockor tidigare, så det blev en ny utmaning för mig. Efter en del letande hittade jag ett mönster som fanns tillgängligt, gratis och på svenska. Mönstret finns på bloggen livetipastell.blogg.se/ Sockorna jag virkat skiljer sig lite från mönstret eftersom jag gjort om och anpassat det efter vad jag ville göra, allteftersom jag virkat. Men mönstret har verkligen varit till stor hjälp och utan det vet jag inte om det blivit ett par lika snygga hajsockor.

Jag skrev inte ner mina egna ändringar, så av dessa sockor blir det bara ett par. Men är du sugen på att virka hajsockor kolla in mönstret jag utgick ifrån. Det är till exempel därifrån den tjusiga stjärtfenan är virkad.

Material
Garn: Mondial, Merino Sport 100% ull, grå färg nr 700, vit färg nr 426 (alt. 50 g/120 m)
(Garnet i ursprungsbeskrivningen är ett annat, se mönstret)
Till tänderna använde jag vitt bomullsgarn för att bryta av mot den vita delen av sockan och till ögonen använde jag ett svart restgarn.
Virknål: 3,5
Mönster: livetipastell.blogg.se/P1060167 IMG_20150922_135554