Garngraffiti med en gigantisk virkad polkagris

Garngraffiti, Virkad polkagris.

Virkad polkagris.

Under första halvan av december har jag virkat och virkat på denna gigantiska polkagris. Cirka 2 km garn har gått åt och den är fylld med 4 täcken! Roligare än en kan tro, och äntligen fick jag sprida lite julfeeling med garngraffiti. Polkagrisen är en del av Kladdventskalendern, en julkalender där en ny lucka presenteras varje dag med koordinater till ett nytt gatukonstverk.

Sent i förrgår kväll var det dags att sätta upp den virkade polkagrisen och hoppas på att den skulle få vara kvar. Jag hade min superkompanjon Lina med mig. Det är alltid fint med sällskap, men det var också behövligt med assistans för att få upp polkagrisen.

Så mitt i sena kvällen, halvvägs in i natten begav vi oss ut med, polkagrisen, en stegen, buntband och en tång.

Hur själva idéen till att göra just en gigantisk polkagris kom upp, minns jag inte. Och att genomföra det kan kanske upplevas som märkligt. Men det är ju verkligen något oerhört befriande att bara ge sig hän åt sina knäppa idéer och låta dem finnas till. Det är ju både otroligt roligt och väldigt tillfredsställande för själen att tillåta sig göra det.

Just garngraffiti upplever jag också gör andra människor glada och nyfikna. Till exempel kom nyfikna hundägare ute på nattliga promenader fram och pratade med oss och var uppmuntrande och härliga. Sådant är fint. Det är verkligen något med garn som lockar fram det fina i människor. Så jag tror på garngraffiti som glädjespridare.

Ifall du är nyfiken på var du kan hitta Polkagrisen så är koordinaterna: 59.269117, 18.132195. Hittar du fram så skänk gärna en slant till Musikhjälpen, instruktioner finns på plats.

Virkad polkagris.

Virkad polkagris. Virkad polkagris. Virkad polkagris. Virkad polkagris. Virkad polkagris. Virkad polkagris.

Lina är 1,73 lång :)

Virkad polkagris.

Dunderteamet!

Virkad polkagris.

Tittade förbi nästa dag för att se om Polkagrisen satt kvar och det gjorde den. Kanske lite väl otymplig garngraffiti för att plocka med sig hem…

Musikhjälpen

6 kommentarer

    1. Tack och tack! :)
      Roligt att du blir inspirerad av att besöka min blogg, ska genast bege mig till din för att spana in din lussebulle.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *