Garngraffiti – 5 tips

Garngraffiti - 5 tips

Garngraffiti - 5 tipsTänkte det var dags för: Garngraffiti – 5 tips, så här kommer en liten lista på saker som jag själv tänkt på, upplevt och lärt mig sedan jag själv började med garngraffiti. Mina tips lägger fokus på virkning, men tipsen är applicerbara även på andra uttryck.

Har du några tips så dela jättegärna med dig av dem i kommentarsfältet så blir jag glad :)

Garngraffiti – 5 tips

1. Använd akrylgarn
Akrylgarn klarar av utomhusklimatet bättre och särskilt om det ska vara uppsatt en längre tid. Framförallt håller det färgen bättre än naturgarner, men det klarar sig också bättre i olika väder över tid.

2. Använd stor virknål
Vill du virka större grejer, använd en större virknål än vad som är rekommenderat gör garnet. Själv gillar jag virknål storlek 10. Då blir det stora öglor, men inte för stora så att garngraffitin känns hafsig.

3. Ha garn och virknål i väskan
Ha garn och virknål med dig i väskan ifall du hittar en plats där du spontant vill sätta upp något, till exempel en liten blomma. Inte tar det så mycket av utrymmet i väskan heller, det finns alltid plats för lite garn.

4. Ha koll på din garngraffiti 
Själv vill jag gärna ha lite koll på den garngraffiti jag sätter upp, om det är möjligt, eftersom den kan blir sliten och bli sjavig av olika väder, men ibland händer det ju också att folk på något sätt påverkar garngraffitin så att den blir förstörd. Då tycker jag inte längre om att garngraffitin sitter uppe, utan tar hellre ner den. Är det möjligt går det ju bra att återanvända samma garngraffiti på en annan plats eller på ett annat sätt.

5. Bara sätt igång!
Det är lätt att tänka att man vill, men kanske inte vågar eller tvekar av andra anledningar. Men jag säger: Bara gjört! Börja med något litet och sätt det på en undanskymd plats om det känns lättare. Sen när du väl börjat, är det svårt att sluta ;)

Lycka till!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *