P1050452 Ju mer en virkar desto mer lär en sig!

Jag fortsätter med flerfärgsvirkandet och att virka muggfodral. Det är som att virka provlappar, men det blir också något användbart på samma gång. Igår satt jag och virkade framför Orhpan Black (säsong 3) och det var kanske därför de här två muggfodralen inte blev helt bra. Men som jag skrev i mitt förra inlägg om flerfärgsvirkning så lärde jag mig något även den här gången. Så, jag tänkte fortsätter min lista av lärdomar här:

6. Virka inte framför en tv-serie som är så spännande att du tappar fokus på virkningen.
7. Dra inte för hårt i trådarna vid färgbyte. Arbetet dras liksom ihop, och det bildas som bågar av respektive färg istället för en rak och jämn rand. Det hände när jag virkade muggfodralet som ligger underst på bilden.
8. Dra heller inte för hårt i den tråd som följer längs med virkningen. Den garntråden är inte elastisk som själva virkningen. Det resulterade i att muggfodralet överst på bilden fick som en liten midja. Den går heller inte att töja ut tillräckligt för att få om min tekopp = oanvändbar.
9. Ett tips: Det du virkar kan också få ”en midja” eller likna ”en tratt” om du under något eller några varv börjar virka hårdare maskor än du gjort tidigare. P1050458